Recycling

Omdat JC Krans een maatschappelijk verantwoorde onderneming is, wordt zoveel mogelijk van de afgevoerde sloopwerk materialen gerecycled of op een milieuvriendelijke manier verwerkt. We proberen waar mogelijk de materialen een nieuw leven te geven, zodat er zo efficiënt mogelijk gewerkt wordt.

Zo bieden wij aan zowel particulieren als andere ondernemingen verschillende sloopmaterialen voor een aantrekkelijke prijzen. Dit bouw- en sloopafval is een uitstekende bron van nieuwe grondstoffen, welke bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden als toeslagmateriaal in de beton- of asfaltindustrie. Van gebroken bakstenen en betonpuin zou Repac of menggranulaat gemaakt kunnen worden, welke door de hydraulische werking perfect is om wegen te verharden.

Naast de reststoffen, bieden we wij ook grotere stukken sloopafval te koop aan. Hiervoor beschikken wij over een mobiele puinbreekinstallatie om de gewenste stukken af te breken. Daarnaast gebruiken we ook geavanceerde scheidings- en zeefinstallaties om de verschillende fracties te scheiden.

Door deze werkwijze gaan er nauwelijks materialen verloren, wordt er een bijdrage geleverd aan de economie en hoeven er minder schaarse stoffen te worden gedelgd.